Loopbaan Coach Traject

Je loopbaan onder de loep - Inzetten van een nieuwe koersVoor als jij:
  • wilt onderzoeken wie je bent en wat je nu werkelijk wilt wat werk betreft;

  • weet dat het anders moet en je anders wil maar je weet nog niet hoe of wat;

  • op zoek wil\bent naar die werkplek waar je je happy voelt?;

  • inzicht wil krijgen in je kernkwaliteiten en de dingen waar je energie van krijgt en warm voor loopt;

  • inzicht wil krijgen in je belemmeringen & valkuilen en deze wil omzetten;

  • meer zingeving in je werk wilt;


  • bereid bent om naar jezelf te kijken, jezelf te veranderen en het heft in eigen hand te nemen 

Over de Trajecten

Elk traject is kwa inhoud uniek en wordt volledig afgestemd op jouw eisen en wensen en van te voren besproken en vastgelegd in doelstellingen\resultaten voor het traject.

In het algemeen zijn de volgende fases een onderdeel van de werkstructuur waarbij de nadruk veelal ligt op fase 2 en 3:


Fase 1. Waar sta je nu?

Afhankelijk van de situatie is het goed om eerst te kijken waar je nu staat. Wat zijn de dingen waar je tegen aan loopt en waar je onvrede mee hebt? Zijn er dingen die afgesloten kunnen worden of geaccepteerd mogen worden om zo meer rust in jezelf te creëren? Om vervolgens ook die rust en ruimte in jezelf te creëren want deze zijn immers een belangrijke voorwaarde om te komen een helder onderzoek naar wie je werkelijk bent en wat je wel wilt.

Over het algemeen staan hier 1-2 gesprekken voor en soms is het niet nodig en wordt deze fase overgeslagen.


Fase 2. Wie ben je eigenlijk?

In deze fase gaat het om het zicht krijgen op wie je werkelijk bent. Voorbij alle beperkende overtuigingen en aangeleerd gedrag\maskers. Dit is de fase waarin aan de hand van creatieve opdrachten in het kader van zelfinzicht gaat ontdekken wat je kernkwaliteiten zijn, wat de dingen zijn waar je energie van krijgt en waar je warm voor loopt. Maar ook in wat je valkuilen en belemmeringen zijn en hoe je daarmee kunt omgaan. Weten wie je bent is een de basis die eerst nodig is om te leggen voordat je kunt gaan onderzoeken wat je werkelijk wilt. Immers wat je werkelijk vervulling geeft is direct verbonden met wie jij bent. Output van deze fase is dat je beter zicht hebt op jezelf, meer zelfvertrouwen en zelfbewustzijn hebt opgebouwd en een duidelijk en praktisch ik-profiel van je zelf hebt die je kunt gebruiken in de rest van het traject.

Gemiddeld bestaat deze fase uit 3-4 ontmoetingen.


Fase 3. Wat wil je?

In deze fase ga je onderzoeken aan de hand van praktische opdrachten wat je nu eigenlijk wil? Dit is de fase waarin het steeds concreter gaat worden. Aan de hand van verschillende praktische opdrachten die afhangen van de situatie en de manier waarop jij dingen onderzoekt kom je uiteindelijk tot een vernieuwd functieprofiel. Waarin ook duidelijk is in welke branche, soorten bedrijven, en bedrijfsculturen je het wilt zoeken en of er wellicht nog aanvullende opleidingen of trainingen voor nodig zijn. Output van deze fase bestaat naast het functieprofiel ook uit een SMARTI opgezet actieplan als leidraad voor het vervolg.

Over het algemeen bestaat deze fase uit ook ongeveer 3-4 gesprekken?


Fase 4.
Ondersteuning bij het uitvoeren van het actieplan en\of bij het vinden van een eventueel nieuwe werkplek

Denk hierbij aan:

  • begeleiding naar en vinden van een nieuwe werkplek binnen huidige werkomgeving
  • begeleiding bij het vinden van een nieuwe werkplek elders, denk hierbij o.a. aan hele praktische zaken zoals of sollicitatiebrieven schrijven - het voeren van sollicitatiegesprekken - netwerken, hoe doe je dat - hoe je gebruik kunt maken van LinkedIn en andere social media.
  • verdere begeleiding in je huidige functie om patronen\belemmeringen en valkuilen om te zetten naar een meer gewenste situatie.


Of deze fase onderdeel is van het geheel hangt geheel af van de situatie en of jij daar behoefte aan hebt. Deze fase bestaat gemiddeld 3-4 ontmoetingen.

Wil jij onderzoeken of een dergelijk traject bij je past en of er een klik is met mij als je coach/trainer?

Vraag dan een gratis en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek aan via email / telefoon of vul
het contactformulier in. 

Voor wie?

Voor iedereen van 18 jaar en ouder met vragen over zijn\haar loopbaan. Voor degene die bereid is naar zichzelf te kijken en de wil heeft om te veranderen.

Er is voor een loopbaan traject geen specifieke vooropleiding\kennis of ervaring nodig.

Naast de gesprekken verdient het de aanbeveling om minimaal 15 minuten per dag te reserveren voor het doen van opdrachten\oefeningen. Dit naast de bereidheid om zich de stof, die tijdens het traject geleerd en beoefend is te integreren in het dagelijkse professionele en ook privé leven.


Meest recente referenties

Daniela Arendsen - Gemeente Arnhem

Loopbaan Ontwikkeladvies Traject - dec 2020 t/m mrt 2021

"Ik heb bij Guy onlangs het loopbaan ontwikkel advies gevolgd. Ik was op een punt in mijn werk aanbeland waarin ik steeds meer ‘moeten’ ging ervaren. De belasting die ik ervoer maakte me moe en ontnam me het plezier. Niet alleen in het werk maar ook in mijn dagelijkse leven thuis. Door te kiezen voor dit traject koos ik ook weer voor meer plezier en levensvreugde! Ik kreeg meer inzicht in wie ik nu werkelijk ben en wat voor mij essentieel is om mijn werk goed te kunnen doen (= mijn werk weer leuk te vinden).

Dit is een enorme verandering van inzicht en handelen geweest wat voor mij resulteerde in het vinden van een andere baan met meer voldoening en meer rust.

Guy kwam als geroepen op mijn pad. Hij coacht op een zeer integere en inspirerende wijze waarin je samen op zoek gaat naar waar het echt om gaat in het leven.

Daniela

Regisseur werk en inkomen


Carla Louwerier - Praktijk Samtosha

Loopbaan Ontwikkeladvies Traject - dec 2020 t/m apr 2021

"Onlangs heb ik bij InTune het Loopbaan Traject gedaan.

Het heeft me veel gebracht en brengt me nog steeds veel.

In de manier waarop Guy me begeleide heb ik alle ruimte en respect ervaren voor wie ik ben heb ik kunnen werken aan een aantal punten die mij ervan weerhielden om mezelf ten volle te zijn en me van daaruit in alle vrijheid verder te ontdekken en te ontwikkelen.

Tijdens het traject heb ik stappen kunnen zetten die me o.a. hebben geholpen om een nieuwe baan te vinden, maar ook heeft het me meer draagvlak gegeven binnen mezelf waarmee ik verder kan, voor mezelf en voor mijn praktijk.

Het traject is voor mij dan ook een groot cadeau die ik nog steeds aan het uitpakken ben.

CarlaPraktische infoLocatie

Doesburg (InTune gespreksruimte)


Arnhem\Velp - Ede - Apeldoorn (CoachHuis)


Investering in jezelf


Vraag om een persoonlijke offerte per email.


Traject vergoeding hangt af van het gesprekken en locatie.

Indicatie: traject met 7 gesprekken €770 (incl. BTW) op de locatie Doesburg


Trajectkosten zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting


Leveringsomvang


aantal van te voren overeengekomen individuele gesprekken van 1.5 uur (gemiddeld 7-8 gesprekken)

tussentijdse ondersteuning per email en telefoon

trainingsmap met relevante theorie en opdrachten